Restaurace Stodola

Stodolu jsme pro vás otevřeli v létě 2021 a s ní vám chceme přiblížit jihočeskou kuchyni na náš moderní způsob. Jsme obklopeni lipenskou přírodou a šumavskou krajinou, ze které čerpáme nápady. Sezónnost a čerstvost surovin jsou pro nás nejdůležitějšími přísadami.

Podobně jako u našich receptur, tak i v interiéru najdete odkaz šumavské historie. Starou Šumavu z počátku minulého století můžete poznávat na fotografiích pana fotografa Josefa Seidla. Jeho panoramata a život tehdejších obyvatel vytvářejí důvěryhodnou kulisu minulého století, kdy se v hustých šumavských lesích těžilo dřevo a pak plavilo po nejznámějším Schwarzenberském vodním kanále.

koncept

Ochutnejte naši moderní gastronomii s tradičním základem v jihočeské kuchyni. Šéfkuchař Michal Hruda pro vás sestavil tým vynikajících kuchařů, se kterými vykouzlí lahodné tradiční omáčky i jejich moderní verze.

„Staročeské recepty vždycky patřily mezi moje oblíbené. Vůně čerstvě natrhaných bylinek a poctivá kuchyně mojí babičky. Abych mohl tyto zážitky předávat dál hostům Stodoly, sestavil jsem společně se svým týmem moderní pojetí jihočeských receptů a věřím, že se za námi hosté budou často vracet.“
Michal Hruda, šéfkuchař Restaurace Stodola

restaurace

Ať už se zastavíte na oběd po dlouhé procházce nebo si budete chtít uspořádat firemní akci, naše Stodola vám nabídne 300 míst uvnitř restaurace a 150 míst na venkovní zahrádce.
Na vaši návštěvu se už teď těšíme.